Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Οι δρόμοι του νερού!!




Τη μελέτη για την ανάδειξη και αξιοποίηση του μονοπατιού της παλαιάς Καβάλας «Ο Δρόμος του νερού», ενέκρινε ομόφωνα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Πρόκειται για το σημαντικότερο μονοπάτι της Καβάλας, για την αισθητική του αξία, αλλά και για τα πολιτισμικά του χαρακτηριστικά.

Η διαδρομή χωρίζεται σε δύο τμήματα. Το πρώτο μισό, με μήκος 5 χιλιόμετρα, ξεκινάει από την Καβάλα και φτάνει μέχρι την «Μάνα του Νερού» στην τοποθεσία Τρία Καραγάτσια.

Το δεύτερο μισό, με μήκος 5,5 χιλιόμετρα, φτάνει μέχρι το χωριό της Παλιάς Καβάλας. Το πρώτο τμήμα ακολουθεί τον δρόμο που ακολουθούσε και το νερό για να υδροδοτήσει την πόλη στα χρόνια της τουρκοκρατίας. Το μονοπάτι διασχίζει πέντε πέτρινα γεφύρια και περνά πάνω από το παλιό σκεπασμένο αυλάκι, όπου το νερό κυλούσε για να καταλήξει στο εντυπωσιακό υδραγωγείο, «τις Καμάρες», της Καβάλας.

Με την ανάδειξη του μονοπατιού οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μνημεία της πόλης και να περιηγηθούν σε ένα καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι το έργο θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Καβάλας, στο πλαίσιο του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας «Οι δρόμοι του νερού».
ΠΗΓΗ: econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

DISCLAIMER

Information contained in this site is for news and entertainment purposes only. Any use of this information in violation of any Federal, State, or Local laws is strictly prohibited.

Is only for persons over 21 years old.

Παίξτε με σύνεση. Ο τζόγος ενδέχεται να γίνει εθιστικός. Εγκυμονεί οικονομικό ρίσκο και ρίσκο εξάρτησης. Επισκεφτείτε το www.kethea-alfa.gr για συμβουλές και υποστήριξη. ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ τηλ. 1114.

Η pasqual's bet predictions προβάλλει αποκλειστικά εταιρείες που παρέχουν νόμιμα τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (αρ. 50 παρ.12 Ν. 4002/2011 και την Επιτροπή Εποπτείας και ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).